Boom snoeien

Snoeien & Onderhoud


Op verschillende momenten in het leven van een boom is snoeien wenselijk. Begeleidingsnoei in het jonge leven zorgt ervoor dat er geen grote problemen voor doen in het later leven van de boom. Dit zorgt ervoor dat de boom niet alleen

mooi blijft, maar ook dat deze veilig blijft.deze vorm van snoeien richt zich in de basis op het verwijderen van probleemtakken ( plakoksels zuigers en schuurtakken)..

Deze probleem takken kunnen ervoor zorgen dat er veel schade gemaakt word als deze (later) zouden uitbreken. Het is aan te raden uw boom eens in de 3 tot 5 jaar te laten controleren op de aanwezigheid van probleemtakken.


Vormsnoei volgt hierop. Hiermee zorgen we dat de boom een mooie of soms functionele vorm krijgt. Zo is het snoeien van overhangende, of laaghangende takken vaak wensenlijk

Hiermee voorkomt u dat ze uitbreken en mogelijk schade toe brengen.

Onder deze vormsnoei verstaan wij dus ook het verwijderen van takken rondom huizen en gebouwen,

of het opsnoeien van de rijlaan ivm de doorrijhoogte.


Als de boom groot en oud kan er meer dood hout in de kroon van uw boom ontstaan. Dit merkt u als eigenaar vaak als er na een stevige wind veel dode takken op de grond liggen. Gaan we dan de boom in dan halen we het dode hout er uit wat er op dat moment aanwezig is. Zo voorkomen we schade aan eigendom en personen.


Wilt u aan uw boom onderhoud laten doen? Klik op de button en neem contact met ons op.

We komen bij u op locatie kijken en nemen uw wensen door.

Aan de hand van dit gesprek bieden wij u dan ook een prijs aan.


A.B. BoomverzorgingHazestraat 52, 5555 AC, Valkenswaard

Telefoon: +31(0)627173630

© Copyright. All Rights Reserved.